DAG 1 NORMANDI╦ 2007
Batterie Todt


Net zoals vorig jaar besloten we weer met buurjongen Henk een studiereisje te maken mbt de tweede wereldoorlog, Alleen... werden het nu 3 dagen....  want we gingen naar de D-day stranden van NormandiŰ.
Tis een lange rit naar Dieppe waar we een hotel geboekt hebben. Hier pauseren we even langs de straat in Zeeuws Vlaanderen.
In Calais wist ik nog een Nazibunker-museum. Hierin stond een kanon dat kogels van 1000 kilo kon afvuren over het kanaal naar Engeland.Een paar van die kogeltjes....Dat is een NSU motorfiets. Wat kleurt-tie beeldig bij Tina's jas hŔ?
Lieutenant GrŘber uit 'allo allo' zou er jaloers van worden ;-)Henk naja,
Blond en blauwe ogen...Dit is een ander kanon. Spoorweggeschut, rijdt over normale rails.
Klik op de foto voor een vergroting: Engeland is duidelijk zichtbaar op ca 30 kilometer. Het kanon schiet 80 kilometer.
Je ZIET Tina denken van.....Ja en dan het serienummer van het kanon (met de Reichsadler ernaast)
Nu staan Nazi's niet echt bekend om hun gevoel voor humor, maar ik kon toch wel lachen om deze 'witz' :-)Frankrijk is niet echt bekend vanwege de hygiŰne... en deze perceptie werd nog even bevestigd bij deze sanitaire voorziening.... 'zeiken in een tuinhuisje' zei Henk.Na deze bunkers brachten we ook nog een studiebezoek aan een 'E LeClercq' supermarchÚ. Kilometers desserts.... dat krijgen wij na de verbouwing van onze Spar ˇˇk in Valburg. (als het aan mij ligt althans)Tja, het was wel afzien voor Henk. Eten bij McDonald's.... 't valt voorwaar niet mee! Hier belt hij even met MammaCoby om te zeggen dat we goed zijn aangekomen.En dit is Henk's hotelkamer met zicht op zee.
Dieppe is een leuke plaats met gezellige drukte, het was een fijn hotel zˇnder drukte :-)En dit was 't zicht uit zijn kamer: Krijtrotsen, de zee, de pier en de haven.Na het invalen van de duisternis hebben we nog even op die pier gewandeld...Dieppe by night!dag 1   dag 2   dag 3Ongebruikte foto's: